Vaarimpressie ABIM-Classic 114 Exclusive

Door het Duitse Magazine “Wassersport”

Het Duitse “Wassersport” testte de nieuwe ABIM-Classic 114 Exclusive. Het “Instapmodel” van de ABIM-Classic serie doet qua luxe en comfort niet onder voor haar grotere broertjes en zusjes.

Download het volledige artikel hier

Vaarimpressie ABIM-Classic 118 Exclusive

Door het Belgische Magazine “Varen”

Het Belgische Magazine “Varen” testte de nieuwe ABIM-Classic 118 Exclusive die binnenkort op de “NIBS” in Nieuwpoort als ook op “Boot Düsseldorf” gepresenteerd zal worden. Hierbij alvast een voorproefje. Bron: Maandblad “Varen”

Download het volledige artikel hier

Vaarimpressie ABIM-Classic 128 Exclusive

Door het Duitse Magazine “Wassersport”

Wasserport testte in september 2012 de nieuwe ABIM-Classic 128 Exclusive die binnenkort ook op “Boot Düsseldorf” gepresenteerd zal worden. Hierbij alvast een voorproefje. Bron: Maandblad Wassersport

Download het volledige artikel hier

Vaarimpressie ABIM-Classic 108

Door het Nederlandse Magazine “Motorboot” januari 2011

Waar stalen motorjachten decennia lang steeds groter werden, koos menig Nederlandse werf er de afgelopen twee jaar voor om de eigen vloot niet aan de boven- maar aan de onderkant uit te breiden. Datzelfde deed ook ABIM. Na het succes met de 11,85 meter lange Classic 118 ging de in Ossenzijl gevestigde werf begin 2009 met de Classic 108 voor een metertje minder. De ABIM-Classic 108 is een stalen knikspant motorjacht met kabelaring en een doorvaarthoogte van slechts 2,45 meter.

Download het volledige artikel hier

ABIM-Classic 108 als Boot Holland 2009 Primeur!

ABIM presenteerde op Boot Holland 2009 de nieuwe de ABIM-Classic 108 ( in de serie ABIM-motorjachten). Dit schip, met haar elegante lijnen zal zeker hoge ogen scoren bij de liefhebbers van klassiek gelijnde multiknikspant motorjachten met kabelaring. Zo zijn de fraaie accenten van de ABIM-Classic jachten nog meer aangescherpt. Dit multiknikspant schip heeft een lengte van 10,85 meter en is 3,90 meter breed. De doorvaarthoogte is slechts 2,45 meter bij een diepgang van 1,00 meter. Deze ABIM-Classic 108 wordt zeer compleet uitgerust.

Bron: De Wester Krant van journalist Hans Vegter

Download het volledige artikel hier

Vaarimpressie ABIM-Classic 118 XL

Door het Nederlandse Magazine “Motorboot”

Wat tijdens het varen echter pas écht opvalt, is de rust aan boord. Deze boot maakt nauwelijks geluid. Bij de stuurstand op het achterdek meten we met neergeklapte zonnetent slechts 44 dB(A) bij stationair draaiende motor. Bij een kruissnelheid van 12 kilometer per uur (1.900 omwentelingen per minuut) meten we 64 decibel. Met de zonnetent omhoog komen we uit op respectievelijk 48 en 69 dB(A). Dit stalen multiknikspant motorjacht met kabelaring is van topklasse!

In de salon – pal boven de motor – slaat de meter uiteraard iets verder uit. Maar ook hier meten we met 51 en 69 decibel nog altijd waarden waar je als jachtbouwer beslist mee voor de dag kunt komen.

Download het volledige artikel hier

Test ABIM-Classic 118

Het magazine “Motorboot”testte in 2006 de allereerste ABIM-Classic die de werf ABIM ooit bouwde. Dit stalen multiknikspant motorjacht met kabelaring vaart heel comfortabel en erg stil.
De ABIM heeft klassieke lijnen hetgeen versterkt wordt door de stoere kabelaring, brede gangboorden en een groot achterdek van 12 m². Dankzij de gescheiden natte cellen en het teak interieur heeft de ABIM een luxe uitstraling. Het schip wordt standaard geleverd met o.a. een stoer kabelaring, een was/droogcombinatie, een boegschroef en een cabrioletkap. Ook is de ABIM geheel met PU-schuim geïsoleerd.De ABIM-Classic 118 is 11.85 meter lang, 4.05 breed en heeft een diepgang van 1 meter. Download het volledige artikel hier