Motorjacht kopen?

U fietst op een brug af, net voordat u de brug wil oversteken gaan de slagbomen naar beneden. U stapt af en ziet hoe de brug geleidelijk omhooggaat. Wanneer de brug helemaal open is ziet u een prachtig motorjacht onder de brug door varen met aan boord een zongebruind gezin. Het motorjacht snijdt langzaam zijn weg door het water. Een prachtig gezicht wat u heeft overtuigd ook een motorjacht te kopen. Maar waar moet u op letten wanneer u een motorjacht koopt? Wij leggen het u graag uit.

Wanneer u een motorjacht wilt kopen dan begint de zoektocht bij het bepalen van het soort motorjacht. Wilt u een klein motorjacht kopen of bent toch meer geïnteresseerd in een groter motorjacht. Welke fataliteiten moeten aanwezig zijn in het motorjacht?  Wat moet de uitstraling zijn van het motorjacht? Hoeveel slaapplekken moet het motorjacht hebben?

Wanneer u het perfecte motorjacht in gedachte heeft, kunt u actief opzoek gaan naar een motorjacht. U kunt een motorjacht kopen bij zowel een particulier als bij een bedrijf. Koopt u een motorjacht bij particulieren? Vraag dan altijd naar de gebreken van het motorjacht. Neem daarnaast een scheepsexpert mee tijdens de proefvaart en laat de scheepsexpert het motorjacht keuren. Koopt u een motorjacht bij een erkend bedrijf zoals ABIM-Yachting? Dan komt er minder bij kijken. U hoeft zich geen zorgen te komen over een koopcontract of andere administratieve taken. Wel is het belangrijk om een kwaliteitscontrole uit te voeren.

 

Moet ik mijn motorjacht ook verzekeren?

Het is slim om je motorjacht te verzekeren, want bij de meeste jachthavens is een verzekering verplicht. Daarnaast is een motorjacht een kostbaar bezit. De meeste motorjachten houden hun dagwaarde namelijk voor meer dan 10 jaar. Ook kan een motorjacht voor schade aanbrengen bij onvoorziene aanvaringen. In die situatie is het fijn om goed verzekerd te zijn.