Wat is een motorjacht?

Stalen jachten zijn er in alle vormen en maten. Zo varieert een stalen jacht tussen de 6 en 36 meter. Een stalen jacht wordt aangedreven door motor met tussen de 50 en 500 pk. De boten worden met verschillende rompvormen gemaakt als diepe v, tonnage, timarans en halfplanerend. De motor van een stalen jacht kan binnenboord of buitenboord zitten. De motor kan elektrisch zijn of aangedreven worden met brandstof als diesel en benzine.

Stalen jacht kopen

Tijdens de aanschaf van een jacht zijn er een aantal onderdelen waar u rekening mee dient te houden. De zoektocht van een stalen jacht begint bij het achterhalen van de behoefte. Breng goed in kaart hoe de stalen jacht eruit moet zien, welke lengte de jacht moet hebben en welke faciliteiten aanwezig moeten zijn. Wanneer u een goed beeld heeft van de jacht, kunt u opzoek gaan naar het perfecte schip.

Nu u weet hoe de jacht eruit komt te zien, kunt u actief opzoek gaan. U kunt jachten gaan bezichtigen bij particulieren en bij bedrijven. Het is belangrijk om te weten dat er meer komt kijken bij het kopen van een schip via een particulier persoon. Bij particulieren wordt een check door een bootexpert geadviseerd. Doet  u dat niet? Dan kan het maar zo zijn dat er achteraf problemen ontdekt worden. Ook moet u rekening houden met een koopovereenkomst en andere administratieve zaken.

Wanneer u een jacht koopt bij een bedrijf hoeft u geen rekening te houden met deze administratieve zaken. Wel kunt u voor de zekerheid een bootexpert inschakelen om zeker te weten dat de jacht geen kwaaltjes heeft. Een jacht is namelijk geen kleine uitgave.

 

Stalen jachten van ABIM Yachting

De stalen jachten van ABIM Yachting zijn te onderscheiden van andere stalen jachten door de klassieke lijnen en de prachtige afwerking. Zowel bij het interieur als bij het exterieur van de stalen jachten is er gewerkt met oog voor detail. Het unieke design is een echte eye catcher. Zo loopt u vanaf het grote achterdek, via een wenteltrap, naar het zwemplateau. Een stalen jacht van ABIM varieert tussen de 11 en 16 meter en wordt aangedreven door een extra stille Volvo-Penta motor. De stalen jachten zijn voorzien van alle gemakken zoals een separate douche- en toiletruimte.

Varen met onze stalen motorjachten is genieten vanaf het vertrek totdat u weer in uw thuishaven terug bent.